Det ender med et optog

#Travel #Sri Lanka
Børn i farverige kostumer med paraplyer

Optog i forbindelse med Navam Perahera

Det er ikke alle dage på vores lille paradisstrand der er helt ens. En dag da vi kørte med tuktuk hjem fra vores indkøbstur, var der pludselig en enorm kø på hovedvejen. I bedste Sri Lanka stil valgte vores chauffør at ignorere dette, og kørte udenom hen til vores sidevej. Da vi drejede ned ad sidevejen, kunne vi se begyndelsen på et meget festligt optog.

Hjemme ved huset var vores udlejer på vej hen for at se optoget, og vi sluttede os til dem. Det var et kæmpe optog med store dukker og kostumer i mange flotte farver og lokal musik. Vi fik et godt kig på dem allesammen, da deltagerne syntes at Alfred og Oskar var ligeså spændende, som vi syntes optoget var.

Navam Perahera bliver fejret den dag, hvor der er fuldmåne i februar, og der er festlige optog overalt i Sri Lanka.

Oskar tager billeder af Navam Perahera optoget

Bakkende bil midt i Navam Perahera optoget

Dyreliv omkring junglehytten

Det er ikke helt uden grund, at vi kalder vores hus for junglehytten. I den tid vi har boet her, har vi set aber i træerne udenfor. Ildfluer på nattehimlen og i soveværelset. Ilfluerne i soveværelset er en meget speciel – og hyggelig oplevelse. Der har været et par flagermus på børnenes soveværelse, de fandt heldigvis selv ud igen.

Vi har haft en frø der insisterede på at hoppe op ad vores trappe til 1. Sal. Tre morgener i træk bar drengene den ud, men vi fandt den på samme trin igen næsten morgen – indtil de bar den langt væk.

Vi har set rigtigt mange varaner og to på mindst 1 1/2 meter. Uanset størrelse bliver man ret forskrækket når de pusler i krattet lige ved siden af hvor man går.

En eftermiddag krøb der en slange i indkørslen da vi kom hjem fra stranden. Og på en gåtur så vi en kamæleon der forsøgte at klæde sig ud som træstamme.

Vi har vores eget lille egern, der tilsyneladende lever i tagrenden på vores tag. Og der er en enkelt lusket rotte eller mus (håber mus, og har ikke lyst til at undersøge det nærmere) på terrassen. Her er mange løse hunde, der holder hylekoncert om natten, gerne hele natten.

I havet ser man jævnligt store havskildpadder, og ved den lille sø ved siden af os, er der sumpskildpadder.

Som alle andre stedet på Sri Lanka er der vilde påfugle, og i bugten lever der en stor havørn, der jævnligt cirkler over vores hoveder. De lidt mindre spændende dyr tæller bl.a. myg, myrer og sandfluer, usandsynligt store edderkopper og lige så store biller.

Myrerne specielt, er vilde med vores hytte. Efter Rasmus og jeg et par morgener i træk havde fejet ret store mængder myrer ud af værelset, fik vi løftet surftasken og fandt i tusindvis af myrer, der var igang med at æde sig gennem posen. Nu er posen flyttet og myrerne fjernet, men vi undrer os stadig over, hvad i alverden der fik myrerne til at spise tasken.

Slange i indkørslen

Slange i indkørslen

Insekt på soveværelsesdør

Insekt på soveværelsesdør

Varan i kloak

Der er varaner overalt, også inde i Dickwella

Død gekko på væggen i soveværelset

Der er vel ingen grund til at give slip, blot fordi man er en død gekko

Tudse på hegn

Tredje gang vi bar den “invasive“ tudse ud af huset forblev den ude

Gekkoer parrer sig på væggen

Se far! Gekkoerne kravler oven på hinanden på væggen

Kameleon i skovbunden

Hovedet skiftede fra rødt til grønt mens jeg fandt kameraet frem

Evindelige strømafbrydelser

Det er sjældent, at der går en hel dag i huset, uden strømmen forsvinder i kortere eller længere tid. Som oftest sker det om eftermiddagen. Når vi spørger vores udlejere til det, får vi altid svaret, at strømmen vender tilbage klokken 17.

Sandheden er, at strømmen vender tilbage når strømmen vender tilbage, og det skal man ikke tage så tungt. Heldigvis har vi kun haft en mørk aften uden strøm, og da kom Ranji med en flagermuslygte, så vi kunne finde i seng.

Oskars fod med koralstykke

Oskar har sit eget kamera, som bliver flittigt brugt

Oskar med kæmpebanan

Bananer kan fås i alle størrelser

Køleskabskvaler

Om der er vores udlejer der er ualmindeligt sløv, eller om der ikke findes mange køleskabsreperatører i landet, ved vi ikke noget om, men det tager ihvertfald lang tid at få et køleskab repareret her.

I 14 dage sagde vi en gang om dagen, at køleskabet var i stykker, uden den store effekt. På den fjortende dag, som var en søndag, kom der pludselig, klokken 21 om aftenen en mand og reparerede køleskabet. Meget mærkeligt synes vi - men det hjalp i 3 dage, og så gik det i stykker igen. Nu kan vi starte forfra med at informere om den manglende køleevne - tålmodighed er en dyd, ikke mindst på Sri Lanka.

Oskar, Rasmus Poulsen (Raske Penge) og Alfred gaber

Alfred: “Jeg kan gabe så højt at jeg lukker øjnene!“

Petroleumslamper på bardisken

Bag baren i børnehøjde - Endnu et skud fra Oskars kamera

Ranji sætter myggenet op

Ranji på stol, på bord, på seng

Ranji skruer i loftet

De måtte dog have fat i en stige, inden det lykkes at nå loftet, så myggenettet kunne sættes op

Alfred, dreng 1, dreng 2 leger i indkørslen

Alfred laver muddersuppe med drengene vi bor hos

Bølge skyller ind over klippesprække

Vores private mini blowhole kun 500 meter fra bugten

Aber i køkkenet

Die dumme dänen! Så føler man sig godt nok som et kæmpe fjols.

Der var en del myrer i posen med bananer, så vi lagde den ud på køkkenbordet mens vi spiste. For at undgå at få for mange myrer ind i huset. Mens vi spiste var der pludselig en masse larm på taget, og jeg skyndte mig ud i køkkenet, hvor der sad en 3-4 aber på køkkenbordet. Lidt råben fik jaget dem på flugt.

Bagefter havde vi så nogle mudrede fodspor på køkkenbordet istedet for en klase bananer. Alle bannerne er væk, og med vores sædvanlige held har aberne smidt bananskrællerne på taget, så myrerne har en god grund til at gå gennem huset for at komme derop.

Køkkenbord med beskidte spor fra aber

Abespor på køkkenbordet

Abe i luften over junglehytten

Ninjaaberne blev jaget på flugt

Abe i træ uden for junglehytten

En af de tyvagtige aber

Abe i kokospalme

Når der er aber i toppen af kokospalmerne, er det en rigtig dårlig ide at stå nedenunder. Der giver et ordentligt drøn når nødderne rammer jorden, efter de er tømt

Flowers

Shopping for viderekomne

Rejseberetning fra Sri Lanka. Tuktuknedbrud, tempelkoncert, og fødseldsdagssurf.

Cover image for post: Kokosnødder på 117 måder

Kokosnødder på 117 måder

Rejseberetning fra Sri Lanka. Kokosnødder, rebslagning, mudder i bugten, travetur og hvidløgstyggegummi.

Latest posts

Zip Lines og Reggae

Rejseberetning fra Costa Rica

#Travel #Costa Rica

Hjemmefra havde vi blandt andet solgt turen til Costa Rica til drengene ved, at fortælle, at der skulle være nogle ret seje svævebaner man kunne prøve. Det er i Monteverde, at det virkeligt spiller - det der med svævebaner. Derfor var det næste stop på turen.

Brøleaber

Rejseberetning fra Costa Rica

#Travel #Costa Rica

Efter en del dage i surfparadis var selv vi, klar til at komme ud og se lidt mere af Costa Rica. I første omgang var vi blevet enige om, at køre videre til Nosara. Det ligger ca. 100 km op af kysten fra Santa Teresa. Det ville være muligt, at køre derop ad kystvejen men det kræver, at man krydser et par floder. Da det ikke på forhånd var til at sige, om det var tørt nok til, at krydse floderne, besluttede vi - dvs. Helene bestemte det - at køre den sikre tur på små 200 km udenom.

Surf Eat Sleep Repeat

Rejseberetning fra Costa Rica

#Travel #Costa Rica

Nu er vi kommet til Nosara, hvor vi praktisk talt har en ranch lidt oppe af en bjergskråning for os selv. Det vil sige, at vi har lejet et af værelserne, men da det er lavsæson nu, er vi de eneste gæster. Her er både swimming pool, havudsigt og en irsk pub. De sidste par uger, inden vi kom hertil, er gået med surf leg på Playa Hermosa.

Surf-sponsor-løb

Rejseberetning fra Costa Rica

#Travel #Costa Rica #Surf

Det at vi ikke var i Danmark eller havde cykler til rådighed skulle ikke forhindre drengene i at give deres bidrag til indsamlingen af penge til en ny legeplads på skolen. Som en alternativ løsning fandt vi på et andet koncept til indsamling af penge fra sponsorer.