Slanger i Paradis

#Travel #Thailand
Flodbussen set fra 22. etager

Flodbåden gjorde det meget nemt at komme hurtigt gennem trafikken til down town

Efter vi havde sagt pænt farvel til mormor og morfar, flyttede vi til Hotel de Moc, da der ikke længere var plads til os på Prince Palads Hotel.

Det var knapt så stort og mondænt, men et hyggeligt lille 60’er inspireret hotel med Rolls-Royce’er i garagen, som drengene var meget optagede af.

Det var hotellets ejer, som var samler. Han havde også en del gamle Harley Davidson motorcykler og et par andre veteranbiler.

Morgenmadsbuffeten kunne indtages til tonerne af klassikere som “Heart of the ocean”, “How Deep is Your Love”, og ikke mindst Michael Learns to Rock’s “Sleeping Child”, alle udsat for MIDI-keyboard, i bedste muzak stil, så stemningen fejlede ikke noget.

Oskar og Alfred foran veteranbilerne

Sølv eller rød Rolls-Royce. Livet er fyldt med svære valg

Oskar viser manglende rokketænder

Oskar tabte endnu en tand i badet

Harley Davidson motorcykler på Hotel de Moc

Harley'er på Hotel de Moc

Fugtskadet gulv på Hotel de Moc

Måske en lille del af bilrestaureringsbudgettet kunne bruges på parketgulvet

Elkabler i mast i Bangkok

Egentlig mere bemærkelsesværdigt når strøm og internet virker, end når det falder ud en gang i mellem

Elkabler i Bangkok

Man kan jo også eventuelt trække et kabel ovre fra naboen...

Streetfood

I gå-afstand mellem hotellet og Khao San road, fandt vi et hyggeligt kvarter uden ret meget trafik, og med masser af lækker mad.

Vi brugte et par dage på at slappe af ved poolen, og spise mest muligt af den lækre mad.

Friske råvarer i et gadekøkken

Friske råvarer

Thai dame laver mad i et gadekøkken

Imponerende at hun lige kunne trylle lækker mad til 40 mennesker frem i det køkken

Khao San road, Bangkok

Khao San road anno 2014

Giftslanger i massevis

Vi ville gerne se nogle af de mange slanger, der lever i Thailand, mens vi var der. Et par enkelte var det blevet til i det fri, den ene var dog heldigvis død da vi så den.

For at det ikke skulle blive alt for risikabelt, valgte vi at springe jungle løsningen over, og i stedet besøge Red Cross Snake Farm, som ligger midt i Bangkok.

Efter morgenmaden og lidt hygge i poolen sprang vi i en taxa, og satte kurs mod Red Cross Snake Farm.

I billetlugen fik vi at vide, at der var fem minnutter til det daglige slangeshow i auditoriet, og en rar dame skyndte sig at følge os derhen så vi fik det hele med, sikken service, og super heldigt at vi ikke ankom en halv time senere.

Cobraslange bliver malket for gift på Red Cross Snake Farm

Giften bruges til fremstilling af modgift

Bagefter så vi udstillingen af de mange forskellige slanger, som så ud til at have det godt.

Drengene og jeg stod og så på et par kæmpe store pythonslanger, da Helene råbte at vi skulle komme hen til det næste bur, hvor et to slanger var oppe at slås.

Først troede vi det var lidt som et par hundehvalpe, der legede. Det var dog drabelig alvor, og ganske få minutter efter var der kun en enkelt slange tilbage i buret.

Senere fik vi at vide at konge cobraen kun spiser andre slanger, og at den bliver fodret ca. hver tredje uge. Igen var vi heldige med at være på rette tid og sted.

Buret med konge cobraen

Konge cobraen var hegnet forsvarligt inde, men det gjorde det en smule svært at filme

Konge cobraen spise en anden slange

Man fik helt kvælningsfornemmelse af at se på cobraen sluge den anden slange i en bid

Slangetæmmer med giftig grøn slange på en pind

Endnu en giftig sag i fri dressur

Slangetæmmer med 2 cobraer på jorden

Don't try this at home

Rasmus, Alfred og Oskar holder en python

Helene meldte sig frivilligt som fotograf

Tuk-tuk og taxa mafia

Det er ret frustrerende at køre med taxa eller tuk-tuk i Bangkoks gader. Mange har ikke noget taxameter, og de fleste af dem der har nægter at bruge det. De forestlår i stedet en fast pris, som er 3-4 gange det meteret ville ende på.

Derfor fik vi os en solid gåtur inden vi tilsidst fandt en chauffør, der ville køre med meter, så vi kunne komme hjem fra slangefarmen.

Nytårsfest vi sent glemmer

Vi havde planer om at fejre nytåret på Asiatique ved floden. Den ide blev dog opgivet igen, mest pga. dårligt forarbejde – Vores hotel var simpelhen placeret i den forkerte bydel. Beliggenhed, beliggenhed, beliggenhed!

Det ville blive helt håbløst at komme frem og tilbage i mylderet med taxa, og at gå de 5 km hver vej med to trætte børn på slæb, var ikke lige vores ide om en hyggelig nytårsaften.

Ret slukørede begav vi os ud i Bangkoks gader for at finde et andet sted at fejre nytårsaften.

Dagen før nytårsaften havde vi lige kort vekslet et par sætninger med nogle danskere, der var ved at rejse sig, mens vi kom ind på en restaurant.

I vores søgen efter et sted at feste igennem med to børn på 4 og 6 og fejre nytåret i muntert selvskab – eller i det mindste et sted at spise noget aftensmad – stødte vi på danskerne igen.

Det viste sig, at de var en hel flok venner, der plejede at fejre nytår sammen i Danmark, og i år var de afsted på ferie sammen. Egentlig skulle de havde været afsted gennem byen til spise-med-kniv-og-gaffel-arrangement, men det havde de droppet igen på vej ud af døren. Sikkert af lidt de samme årsager som os.

Vi fik lov at slutte os til flokken, som også bestod af masser af børn. Der blev stillet borde an på vejen foran et af de mange gadekøkkener, og det endte med at blive en helt uforglemmelig nytårsaften.

Oskar med Heliumballon

Heliumballoner til ungerne

Masser af mad og god stemning ved bordet

Nytårsfest i gaden

Oskar, Freja og Alfred

Oskar er vist igang med en længere og meget detaljeret beretning, mens Alfred er mest interesseret i sin ballon

Helene med en træt Alfred på skødet

Nytårskrammer til mor

Alfred spiser is-bombe til frokost på gaden i Bangkok

Oskar og Alfred fik lov at vælge frokost 1. januar

Flowers

Jul på skinner

Rejseberetning fra Thailand. På tur ad dødens jernbane, juleaften og hektisk storbyliv i Bangkok.

Cover image for post: Ja! Ok! Nej!

Ja! Ok! Nej!

Rejseberetning fra Sri Lanka. Ankomst, første indtryk, surfing og boligjagt på sydkysten

Latest posts

Zip Lines og Reggae

Rejseberetning fra Costa Rica

#Travel #Costa Rica

Hjemmefra havde vi blandt andet solgt turen til Costa Rica til drengene ved, at fortælle, at der skulle være nogle ret seje svævebaner man kunne prøve. Det er i Monteverde, at det virkeligt spiller - det der med svævebaner. Derfor var det næste stop på turen.

Brøleaber

Rejseberetning fra Costa Rica

#Travel #Costa Rica

Efter en del dage i surfparadis var selv vi, klar til at komme ud og se lidt mere af Costa Rica. I første omgang var vi blevet enige om, at køre videre til Nosara. Det ligger ca. 100 km op af kysten fra Santa Teresa. Det ville være muligt, at køre derop ad kystvejen men det kræver, at man krydser et par floder. Da det ikke på forhånd var til at sige, om det var tørt nok til, at krydse floderne, besluttede vi - dvs. Helene bestemte det - at køre den sikre tur på små 200 km udenom.

Surf Eat Sleep Repeat

Rejseberetning fra Costa Rica

#Travel #Costa Rica

Nu er vi kommet til Nosara, hvor vi praktisk talt har en ranch lidt oppe af en bjergskråning for os selv. Det vil sige, at vi har lejet et af værelserne, men da det er lavsæson nu, er vi de eneste gæster. Her er både swimming pool, havudsigt og en irsk pub. De sidste par uger, inden vi kom hertil, er gået med surf leg på Playa Hermosa.

Surf-sponsor-løb

Rejseberetning fra Costa Rica

#Travel #Costa Rica #Surf

Det at vi ikke var i Danmark eller havde cykler til rådighed skulle ikke forhindre drengene i at give deres bidrag til indsamlingen af penge til en ny legeplads på skolen. Som en alternativ løsning fandt vi på et andet koncept til indsamling af penge fra sponsorer.