Motorcykler og shopping malls

#Travel #Malaysia
Rasmus slapper af i en hængekøje på KBC

Man kommer ikke ret meget længere væk fra storbyens jag end KBC på Pulau Kapas

Som det ofte er tilfældet når man rejser uden en fastlagt plan, bliver det tilfældigheder, der afgør hvor man ender, og hvad man får set. Det var sådan en tilfældighed der bragte os til øen Kapas - og et lignende tilfælde gjorde, at vi den ene aften faldt i snak med Aaron Twite fra USA. En rigtig flink fyr fra Atlanta, og modsat mange andre amerikanere meget behagelig, afslappet og underspillet i sin facon. Jeg tror han ville passe godt ind i Jylland.

Til spørgsmålet om hvad han beskæftigede sig med, svarede han, at det var noget med events og motorcykler. Efter lidt “spørgen ind” viste det sig, at han er en slags stjerne her i Asien i disciplinen stuntbike. Han fortalte, at han skulle give et show Kuala Terengganu inde på fastlandet om fredagen.

Drengene er blevet ret vilde med motorcykler, sikkert efter at have set de mange scootere på Bali og i Vietnam, så det blev besluttet, at vi skulle til fastlandet og se motorcykelshow i weekenden.

Motack i Terengganu

Eventet hed Motack og foregik på stranden Batu Burok i Terengganu. Der var en masse boder, en masse amatører kørte tidskørsel rundt om kegler på deres egne motorcykler, en slags super cross løb, og ikke mindst flere shows med Aaron.

Tidskørsel ved Motack i Terengganu

En af de lokale igang med tidskørsel

Motorcrossløb ved Motack i Terengganu

Bølger, motorcykler og en helikopter på samme billede. Der mangler bare en øl og damer bikini.

Da vi ankom til området fandt vi Aaron omgivet af store mængder malayer, der alle skulle have taget billeder med ham. Han havde dog tid til at vise sin motorcykel til drengene, og vi fik at vide, at vi bare skulle sige at vi var hans familie, hvis nogen spurgte til hvad vi lavede inden for afspæringen.

Oskar på Aaron Twite's motorcykel

Oskar kunne lige nå styret

Fotograf tager billeder af os under opvisningen

Vi blev også foreviget som tilskuere

Inden stuntbike showet gik igang, vidste vi ikke rigtig hvad vi skulle forvente, men det viste sig, at Aaron var mega sej. Drengene vat helt opslugte, så det var perfekt.

Derudover var det også en oplevelse, at vi selv var næsten lige så stor en attraktion som motorstjernerne, da vi ud over Aaron, vist var de eneste vesterlændinge. Journalisterne styrede da også direkte mod Rasmus, for at få en kommentar efter showet, et tilbud han dog takkede pænt nej tak til.

Et lille klip fra Aarons show ved Motack

Aaron Twite kører på baghjul

Aaron på baghjul

Aaron Twite kører på forhjul lige foran publikum

på forhjul...

Aaron Twite kører på baghjul i cirkler foran publikum

på baghjul igen...

Aaron laver hjulspin

og også lidt på to hjul med rigeligt hjulspin

Skulle der være andre en os, der ikke lige har helt styr på hvad stuntbike går ud på, så fandt jeg en lille video med Aaron Twite der varmer op.

Et usandsynligt tilfælde

Dagen efter Motack satte vi kursen mod Kuala Lumpur mod endnu en omgang visum ansøgning og storby ræs. Vi gjorde os meget umage med at vælge en bus, der så pålidelig ud for at undgå ophold i vejkanten. Det vagte da også en del opsigt, da vi tre timer senere sad på de bagerste sæder i bussen og skraldgrinede for at undgå at græde.

Bussen holder på motorvejen med en punktering

Så holder vi her igen. Denne gang med en punktering.

Bussen var punkteret, og for at det ikke skal være løgn på den præcis samme vejstrækning som sidst. Efter et par timers venten blev vi flyttet over i en anden bus, og kunne fortsætte rejsen.

Modsat sidst kunne vi dog sidde køligt inde i bussen og vente, da den ikke var fuld af røg, og aircondition systemet stadig fungerede.

Kuala Lumpur

Vel fremme i Kuala Lumpur blev vi sat af i vejkanten i mørket, og måtte slæbe børn og bagage op over en skrænt for at komme op til Putra busstationen, hvorfra vi tog en taxa videre. Ret besynderlig service.

Senere fandt vi ud af, at det var fordi busstationen var under ombygning, at bussen ikke kunne køre ind på området.

Små biler og andet legetøj på række i sofaen

Kø på sofaen i lejligheden. Alfred er stadig i stille-ting-på-række alderen.

Helene havde fundet en fin lille penthouselejlighed til næsten ingen penge i centrum, så det er noget af en udsigt vi har her fra 18. etage. Bygningen ligger i gå afstand til Petronas Towers, så dem har vi selvfølgelig været oppe og nyde udsigten fra.

Ellers har vi brugt en del tid på legepladsen i parken foran, og i diverse mega store shopping centre. Man kan nærmest leve et helt liv i centrum at KL uden at komme ud i det fri, så hvis man er vild med storcentre, er det stedet. Håber det skinner igennem at det ikke lige er Rasmus’ yndlingsbeskæftigelse.

Dog er det meget rart at der er lavet overdækkede gangbroer mellem mange af bygningerne, for det regner virkelig igennem når der kommer en byge – og det gør der nu hvor det er regntid. Lidt som at stå under bruseren.

Alfred og Oskar med paraplyer i regnen på legepladsen

Regntid på legepladsen

Alfred og Rasmus i parken foran Petronas Towers

Parken foran Petronas towers

Oskar og Alfred leger i springvandet i parken foran Petronas Towers

Der er heldivis også et springvand i parken og det regner langt fra hele tiden

Oskar og Helene i Akavariet i Kuala Lumpur

Oskar og Helene i Akavariet med tigerhaj

Et af Petronas tårnene set nede fra

Der er langt op

Udsigt fra toppen af Petronas Towers

Ret vildt at kigge ned på alle de høje bygninger

Alfred, Oskar og Rasmus nyder udsigten fra Petronas Towers

Selv KL Tower kan man kigge ned på

Betjeningspanel i den øverste elevator i Petronas Towers

På vej ned til 83. etage

Helene i shopping mall

En af de mange shopping malls

Oskar med græskar til 714 kr

714 Dkk for et græskar! Det er ikke kun bygningerne der er imponerende høje

Visum på rekordtid

Med erfaringerne fra Bali i baghovedet var det ikke med høje forventninger til effektiviteten, at vi troppede op på den thailandske ambasade for at søge om visum til Thailand. Vores forventinger blev dog gjort til skamme.

Det lykkedes at få udfyldt og afleveret papirerne, samt klaret betalingen på ca. en time.

Dagen efter kunne vi hente passene igen, og vi forventede en massiv kø, men igen en positiv overraskelse. Der var kun os, og drengene fik endda et stykke chokolade af damerne bag skranken.

Det kunne de lære lidt af på Bali!

Alfred, Helene og Oskar foran trappen op til Batu Caves

På vej op til Batu Caves

Udsigten fra lejligheden på 18. etage

Udsigten fra lejligheden på 18. etage

Bod med street-food i Kuala Lumpur

Aftensmad på gaden

Udsigt gennem forruden af MRT'en i Kuala Lumpur

Drengene elsker transportmidler. Her er vi med monorail.

Alfred på skuldrene af Rasmus i parken foran Petronas Towers

På vej hjem fra legepladsen

Flowers

Offline on Kapas

Rejseberetning fra Pulau Kapas i Maylaysia

Latest posts

Zip Lines og Reggae

Rejseberetning fra Costa Rica

#Travel #Costa Rica

Hjemmefra havde vi blandt andet solgt turen til Costa Rica til drengene ved, at fortælle, at der skulle være nogle ret seje svævebaner man kunne prøve. Det er i Monteverde, at det virkeligt spiller - det der med svævebaner. Derfor var det næste stop på turen.

Brøleaber

Rejseberetning fra Costa Rica

#Travel #Costa Rica

Efter en del dage i surfparadis var selv vi, klar til at komme ud og se lidt mere af Costa Rica. I første omgang var vi blevet enige om, at køre videre til Nosara. Det ligger ca. 100 km op af kysten fra Santa Teresa. Det ville være muligt, at køre derop ad kystvejen men det kræver, at man krydser et par floder. Da det ikke på forhånd var til at sige, om det var tørt nok til, at krydse floderne, besluttede vi - dvs. Helene bestemte det - at køre den sikre tur på små 200 km udenom.

Surf Eat Sleep Repeat

Rejseberetning fra Costa Rica

#Travel #Costa Rica

Nu er vi kommet til Nosara, hvor vi praktisk talt har en ranch lidt oppe af en bjergskråning for os selv. Det vil sige, at vi har lejet et af værelserne, men da det er lavsæson nu, er vi de eneste gæster. Her er både swimming pool, havudsigt og en irsk pub. De sidste par uger, inden vi kom hertil, er gået med surf leg på Playa Hermosa.

Surf-sponsor-løb

Rejseberetning fra Costa Rica

#Travel #Costa Rica #Surf

Det at vi ikke var i Danmark eller havde cykler til rådighed skulle ikke forhindre drengene i at give deres bidrag til indsamlingen af penge til en ny legeplads på skolen. Som en alternativ løsning fandt vi på et andet koncept til indsamling af penge fra sponsorer.